Skoči do osrednje vsebine

Izkaz tržnega interesa za gradnjo visokozmogljivih omrežij oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih na območju RS v naslednjih treh letih

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da je Ministrstvo za digitalno preobrazbo podpisalo pogodbo o izvedbi tržnega interesa s podjetjem RUNE Enia d.o.o., ki je edino izkazalo tržni interes v postopku javnega poziva vsem zainteresiranim investitorjem v elektronska komunikacijska omrežja za izkaz tržnega interesa za gradnjo visokozmogljivih omrežij oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih omrežij s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s k uporabniku na celotnem območju Republike Slovenije v naslednjih treh letih z dne 24. maja 2024.

Postopek poizvedovanja po tržnem interesu se je zaključil 23. 6. 2024, pogodba o izvedbi tržnega interesa pa je bila sklenjena 19. julij 2024. Naslovi, na katerih je izražen tržni interes, so priloženi, prav tako jih je mogoče grafično pogledati na Geoportalu AKOS v zavihku »Fiksno omrežje,  Načrtovane OPT – tržni interes«, z letnico 2024.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava