Skoči do osrednje vsebine

Agencija objavlja Strategijo upravljanja radiofrekvenčnega spektra za obdobje 2024 –2026

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije po prejemu soglasja Vlade RS objavlja Strategijo upravljanja radiofrekvenčnega spektra za obdobje 2024 – 2026.

Glavni namen Strategije upravljanja radiofrekvenčnega spektra za obdobje 2024 –2026 je zagotoviti učinkovito in trajnostno uporabo radiofrekvenčnega spektra, ki bo podpirala digitalno preobrazbo in gospodarski razvoj, omogočala uvajanje novih tehnologij, kot sta 5G in 6G, spodbujala naložbe v infrastrukturo ter zagotavljala digitalno vključenost prebivalstva​.

Zato so ključni cilji strategije, ki jo je pripravila agencija na osnovi Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), omogočiti digitalno vključenost, spodbuditi naložbe v infrastrukturo ter zagotoviti zadostno količino spektra za omrežja 5G in 6G.

Strategija spodbuja tudi souporabo spektra med različnimi storitvami, zagotavlja stabilno okolje za tehnološke inovacije ter podpira razvoj ključnih vertikal, kot so zdravstvo, energetika in javna varnost​.

Agencija je predlog Strategije objavila na spletni strani 12. 9. 2023 in predhodno opravila postopek javnega posvetovanja.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava