Skoči do osrednje vsebine

Ali veste, kje vse se skriva internet?

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije vabi zainteresirano javnost na predstavitev Geoportala AKOS, ki bo potekala 14. oktobra 2024, ob 10.00 uri prek orodja MS Teams.

Geoportal AKOS je osrednji spletni portal za dostop in pregledovanje prostorskih podatkov, med katerimi so tudi podatki elektronskih komunikacij. Tako lahko vsakdo ugotovi, kje na njegovem naslovu, domu, v pisarni ali kjerkoli na prostem, se skriva internet. Na Geoportalu AKOS so dostopni tudi podatki o mobilni pokritosti, pokritosti z omrežji, železniški infrastrukturi, poštnem omrežju lahko pa izrazite tudi interes za internetni dostop ali prijavite napako v podatkih.

Razlogov za boljše poznavanje uporabnosti Geoportala AKOS je veliko. Na delavnici bo agencija predstavila najuporabnejše funkcije tega portala, prikazala način iskanja in uporabe ter hkrati odgovarjala na vprašanja udeležencev. Delavnica bo predvidoma trajala 45 min.

Agencija prosi, da svojo udeležbo najavite najkasneje do četrtka, 10. oktobra 2024, do 12.00 ure, na elektronski naslov: kristjan.erjavsek@akos-rs.si. Po potrditvi udeležbe vam bo posredovana povezava do virtualnega srečanja. Zaradi lažje izvedbe in priprave odgovorov agencija zainteresirane naproša, da vprašanja posredujete vnaprej na zgoraj navedeni elektronski naslov, prav tako do roka za prijavo.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava