Skoči do osrednje vsebine

BEREC vabi k sodelovanju pri pripravi smernic v okviru Akta o gigabitni infrastrukturi

Akt o gigabitni infrastrukturi je stopil v veljavo 11. maja letos in nadomešča Direktivo o znižanju stroškov širokopasovnih povezav iz leta 2014. Večino določb Akta o gigabitni infrastrukturi se bo pričelo uporabljati od 12. novembra 2025 dalje, Organu evropskih regulatorjev za elektronske komunikacije (BEREC) je bila dodeljena naloga priprava smernic:
1.    Smernice o koordinaciji gradbenih del po členu 5(6) Akta o gigabitni infrastrukturi, ki bodo zagotovile vodilo za uporabo tega člena, predvsem:
a.    glede določitve stroškov, povezanih s koordinacijo gradbenih del, kot določa odstavek prvi odstavek tega člena,
b.    glede kriterijev za reševanje sporov za nacionalne organe s temi pristojnostmi in v okviru tega člena ter
c.    glede kriterijev za zagotovitev zadostnih kapacitet za predvidene prihodnje razumne zahteve v primeru zavrnitve usklajevanja gradbenih del po četrtem členu Akta o gigabitni infrastrukturi.
Več informacij in vprašalnik, s katerim bodo že v zgodnji fazi zbrani prispevki deležnikov, je dosegljivo na: https://www.berec.europa.eu/en/public-consultations-calls-for-inputs/call-for-initial-stakeholder-input-for-the-preparation-of-the-berec-guidelines-on-the-coordination-of-civil-works-according-to-article-56-of-the-gigabit-infrastructure-act, rok za posredovanje prispevkov je 20. september 2024.

2.    Smernice o dostopu do stavbne fizične infrastrukture po členu 11(6) Akta o gigabitni infrastrukturi, ki bodo vsebovale tudi vodila glede pogojev dostopa do stavbne fizične infrastrukture vključno z uporabo razumnih in poštenih pogojev ter kriterije za reševanje sporov za nacionalne organe s temi pristojnostmi.
Več informacij in vprašalnik, s katerim bodo že v zgodnji fazi zbrani prispevki deležnikov, je dosegljivo na: https://www.berec.europa.eu/en/public-consultations-calls-for-inputs/call-for-initial-stakeholder-input-for-the-preparation-of-the-berec-guidelines-on-access-to-in-building-physical-infrastructure-according-to-article-116-of-the-gigabit-infrastructure-act, rok za posredovanje prispevkov je 20. september 2024.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava